ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΡΕΝΟ-Αλέξης Δάρας (βιντεοποίημα)



Περνούν τα χρόνια σαν τα βαγόνια ενός μυστήριου συρμού που σαν περάσει μέσα στη χάση στο άλλοτε και στο αλλού θα δεις την άλλη πλευρά και πάλι τούτου του γνώριμου σταθμού ή θα πηδήξεις και θα τ' αρπάξεις θα μπεις θα μένεις και θα οδηγήσεις κι ίσως να φτάσεις στα μαύρα δάση, μην περιμένεις να σταματήσει. Περνούν τα χρόνια σαν τα βαγόνια ενός τρένου μυστικού που κουβαλάει αστέρια πάει στην άλλη άκρη τ' ουρανού στην αποβάθρα θα γνέφεις λάθρα τούτου του απίστευτου καιρού ή θα πηδήξεις και θα τ' αρπάξεις θα μπεις θα μένεις και θα οδηγήσεις κι ίσως να φτάσεις στα μαύρα δάση, μην περιμένεις να σταματήσει.

____________________________________________________

Ο Αλέξης Δάρας γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως καθηγητής Λυκείου από το 1996.

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Μύρισε πως ακούγεται το φως» (1999, εκδ. Αστάρτη) και «ή» (2007, εκδ. Ίδμων). Ποιήματά του έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Έχει πειραματιστεί ποικιλοτρόπως πάνω στη συνένωση της ποίησης με τις άλλες τέχνες. Είναι ιδρυτής της ομάδας «Ποίηση στην εποχή της εκποίησης» και συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά ευαισθητοποιημένες ομάδες καλλιτεχνών και διοργανώσεις.

Από το 1980 έως σήμερα, είναι παρών στις κινηματικές διαδικασίες.

Πηγή βιογραφικού: 24grammata.com