Ανοιχτή πρόσκληση από τον Όμιλο UNESCO σε ποιητές και ζωγράφους για συμμετοχή σε συλλογές

Ο Όμιλος για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. ως ένθερμος πυλώνας και υποστηρικτής της Λογοτεχνίας, των Τεχνών και των Επιστημών, επιθυμεί να συμβάλλει με μία ισάξια ευκαιρία και για τούς αυριανούς αξιόλογους και εξαίσιους ποιητές και ζωγράφους μέσα από μία πρωτότυπη εκδοτική πρόκληση, όπου ισότιμα θα μπορούν να παρουσιάσουν και να συμπεριλάβουν σήμερα τα έργα, εργασίες, δοκίμια, πειραματισμούς και εξερευνήσεις τους  σε μία προσπάθεια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η αφετηρία της μελλοντικής των αναγνώρισης και καταξίωσης.

Η ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο (μέλος του Ομίλου ή μη), πρόσκληση συμμετοχής αφορά την αυτοέκδοση από τον Όμιλο, μίας πολυμορφικής πρωτότυπης πολυτελούς συλλογής ποιημάτων και ενός αντίστοιχου λευκώματος με συλλογή πινάκων/έργων ζωγραφικής και καλλιτεχνίας, με έργα ισότιμα προερχόμενα από καταξιωμένους όπως και από αδοκίμαστους πλην όμως αξιόλογα ταλαντούχους δημιουργούς.
Η μοναδική αυτή συλλεκτική προσπάθεια αποσκοπεί στη συγκέντρωση των αντιπροσωπευτικών ποιημάτων και εικαστικών έργων σύγχρονης νεοελληνικής τεχνοτροπίας, όπου διαχρονικά θα αποτυπώνουν την παρουσία των σημερινών δεξιοτεχνών του Λόγου και της Τέχνης.
Κάθε συμμετοχή θα περιέχει και ένα σύντομο βιογραφικό (μισή σελίδα Α4) συνταχθέν υπ' ευθύνη του συμμετέχοντα και εφόσον επιθυμεί και μία ασπρόμαυρη (για την ποιητική συλλογή) ή μία έγχρωμη (για το εικαστικό λεύκωμα) φωτογραφία.
Οι ανωτέρω εκδόσεις θα συμπεριλαμβάνουν έργα των ενδιαφερομένων σύμφωνα με τις προϋποθέσεις εκάστης, όπως αυτές ορίζονται και περιγράφονται στους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής.
Κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να παραθέσει ποιητικά ή εικαστικά του έργα στις ανωτέρω εκδόσεις παρακαλείται να επικοινωνήσει με τον Όμιλο τηλ 210-9514523 προκειμένου να λάβει τις αντίστοιχες οδηγίες συμμετοχής.
Κάθε συμμετέχων στις ανωτέρω εκδόσεις, θα λάβει δύο (2) έντυπα αντίγραφα της συλλογής στην οποία παρουσιάζονται τα έργα του.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στις ανωτέρω συλλεκτικές εκδόσεις έχει ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2015.

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής
Κάθε αίτηση συμμετοχής στις υπό έκδοση συλλογές είναι δεσμευτική κατ' ουσία και κατά τύποις.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στις εκδόσεις των συλλογών θα πρέπει να έχει επιβεβαιωθεί προς τον Όμιλο για την UNESCOΤεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος το αργότερο έως και την 31η Μαρτίου 2015 στη διεύθυνση

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCEO Τ.Λ.Ε.Ε.
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 156,
17675 ΚΑΛΛΙΘΕΑ,
ή στο μέηλ  unescohellas.tlee@gmail.com This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
ή τηλεφωνικώς στο 210-9514523

αναφέροντας τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και μέηλ), καθώς και σε ποια συλλογή επιθυμεί να συμμετέχει.
Δεν επιτρέπονται πέραν της μίας συμμετοχής στην ίδια έκδοση.  Επιτρέπονται όμως  συμμετοχές από τον ίδιο ενδιαφερόμενο, εφόσον το επιθυμεί, και στις δύο εκδόσεις (ποιητική και εικαστική συλλογή).
Συμμετοχές σε άτομα κάτω των 18 ετών επιτρέπονται με έγγραφη συναίνεση-συγκατάθεση κηδεμόνα ή επιτρόπου.
Έργα των οποίων το περιεχόμενο ή η απεικόνισή των αντικειμενικά θίγουν τα χρηστά ήθη, ή περιέχουν εξυβριστικό ή και προσβλητικό περιεχομένου προς ιστορικές ή και θρησκευτικές αξίες δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά για δημοσίευση.
Αναλόγως του συνόλου συμμετοχών θα καθοριστεί ο αριθμός των προβαλλόμενων έργων (ποιήματα ή και εικαστικά έργα), το αντίτιμο συμμετοχής,  η μορφή/τρόπος αποτύπωσης καθώς και ο τρόπος αποστολής των έργων. Αυτές οι λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους από 3 έως 7 Απριλίου 2015.
Όλα τα ποιήματα που θα συμπεριληφθούν στην συλλογή θα πρέπει να είναι αποτυπωμένα στην Ελληνική γλώσσα, να αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του συμμετέχοντος, και να παραδοθούν με την προκαθορισμένη μορφή αποτύπωσης εντός της ημερομηνίας που θα ανακοινωθεί ως η περίοδος συγκέντρωσής των.
Όλα τα έργα ζωγραφικής και καλλιτεχνίας που θα συμπεριληφθούν στην συλλογή θα πρέπει να είναι αποτυπωμένα με έγχρωμη ψηφιακή φωτογράφηση δεδομένων διαστάσεων, ψηφιακού όγκου και τύπου, να αποτελούν αποκλειστικό δημιούργημα του συμμετέχοντος καλλιτέχνη, να χαρακτηρίζονται από την μοναδικότητά τους και να παραδοθούν εντός της ημερομηνίας που θα ανακοινωθεί ως η περίοδος συγκέντρωσής των.

Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου καί Επιστημών Ελλάδος
Club for UNESCO of Arts, Literature and Sciences of Greece